Białko w surowicy

Opis:
Na białko całkowite składają się wszystkie białka krążace we krwi człowieka; jego dwie główne postaci:albuminy i globuliny. Ilość tego białka we krwi może ulegać zmianom. Ilość białka całkowitego poniżej normy wynika przede wszystkim ze zmniejszonego stężenia albumin, natomiast powyżej normy - jest konsekwencją zwiększonej produkcji globulin. Stężenie białka całkowitego we krwi uzależnione jest od wielu czynników - między innymi od ilości spożywanego pokarmu zawierającego właśnie w białko (mięso, nabiał) i od jego syntezy, czyli produkcji w wyspecjalizowanych tkankach (głównie w wątrobie) a także od stopnia utraty tej substancji przez układ pokarmowy, moczowy, płuca i skórę.

Przygotowanie:


Wskazania:


Porozmawiaj z Konsultantem
X
Girl
  • plustax
  • narodowy fundusz zdrowia
  • zip
  • investland
  • krosnomed